Получи ли се беседата на Тъкър Карлсън с Владимир Путин?

Получи ли се беседата на Тъкър Карлсън с Владимир Путин? Снимка: Снимка: пресслужбата на президента на Руската федерация

Никак не се получи!

Карлсън трябва да запише в биографията си този разговор с Путин в графата "Пълен провал". Той не успя да измъкне нито един съществен отговор от руския президент, или, нещо по-лошо - нямаше желание. Половин час Путин изнася историческа беседа, никак не свързана със сегашните реалии, а Карлсън само примигваше умно.

 


Интервюто на Владимир Путин с Тъкър Карлсън получи повече от 70 милиона гледания в рамките на часове след публикуването. Името на президента стана актуална тема в социалната мрежа X, а публикациите, в които се споменаваше, достигнаха почти 1,5 млн. Видеото беше публикувано и от собственика на сайта Илон Мъск на личната му страница - бизнесменът написа, че го гледа. Но въпреки вълнението около интервюто, много западни медии го критикуваха:

 

 

Въпреки широкия резонанс и критики в западните медии, началото на разговора на Владимир Путин с Тъкър Карлсън беше разочарование, пише The Guardian. Изданието нарича двучасовото интервю „непоследователно и хаотично“. Президентът в продължение на половин час разказва историята на Русия, Литва, Полша и Украйна, започвайки от 13 век. Когато озадаченият журналист най-накрая убеди Путин да се пренесе в 21-ви век, държавният глава обвини САЩ и други западни страни в удължаване на боевете в Украйна.
 

Washington Post нарече монолога на Путин "ревизионистична историческа тирада". Изданието подчертава, че президентът едва позволи на журналиста да вземе думата, Карлсон прекара по-голямата част от интервюто в мълчание или с объркан поглед. До края на разговора бившият водещ на Fox News изглеждаше готов да се откаже, очевидно уморен от многословните конспиративни теории и недоволствата на държавния глава срещу Запада. Той също не зададе на Путин наболели въпроси, например за репресиите срещу политически активисти. Интервюто на Карлсон не прилича на медийната сензация, която афишира, завършва изданието.

Въпреки това Путин  бе миролюбив към Запада и не произнасе пламенни речи, каквито обикновено чува местната публика, подчертава The New York Times. Президентът беше по-сдържан и не говореше за упадък и израждане. Изданието смята още, че руският лидер е бил по-открит от обикновено, когато е говорил за края на конфликта в Украйна. Според него боевете трябва да приключат със споразумение със Запада.

Карлсън подчерта, че трябва да разговаря с руския президент, за да обясни на американската общественост целите на военните операции, но не е ясно дали посланието ще достигне до публиката, изумена от историческия монолог, завършва изданието.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: