Мъск: политиката на САЩ води до обединение на Иран, Китай и Северна Корея около Русия

Мъск: политиката на САЩ води до обединение на Иран, Китай и Северна Корея около Русия

Американският мултимилиардер Илон Мъск изрази мнение, че политиката на САЩ води до обединяване на Иран, Китай и Северна Корея около Русия

  За това той написа в социалната мрежа Х.

Бизнесменът написа в коментар към публикация за посещението на руския президент Владимир Путин в Китай, че Америка ги кара да влизат в съюз.

Съобщението, което Мъск коментира, твърди, че „Китай ще предостави още повече помощ на Русия“, така че „хората на Запада трябва да са наясно, че са изправени пред съюз Китай-Русия-Иран-Северна Корея“.

Преговорите между Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпин в Пекин приключиха. Срещата продължи почти 2,5 часа. Ръководителят на КНР на среща с Путин каза, че за 75 години отношенията между Китай и Русия са станали още по-силни. Според него Китай ще продължи да задълбочава политическото взаимно доверие с Русия.

Докато Путин продължаваше посещението си, той си припомни фраза от стара песен от 40-те години на миналия век „Руснаците и китайците са братя завинаги“, за да опише сегашния етап на развитие на отношенията между Пекин и Москва.

Преди това руският лидер призна, че се чувства в Китай като у дома си.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: