Путин ще лиши британците от най-ценното

Путин ще лиши британците от най-ценното Снимка: pixabay.com

Daily Mail: "Владимир Путин обяви рибна война на Великобритания"

Очакваното решение на Руската федерация за забрана на риболова в Баренцово море от риболовни кораби на Обединеното Кралство може да лиши британците от любимото им национално ястие фиш енд чипс, оплаква се таблоидът Daily Mail.

Както отбелязва изданието, "едно от любимите ястия на британците (фиш-енд-чипс) се под заплаха заради плановете на Кремъл за денонсиране на споразумението, позволяващо на британските кораби да ловят риба във водите на руската Арктика".

Според информация на  Daily Mail, британските рибари "в огромно количество" ловят в териториалните води на Руската федерация пикша и треска, които се използват в националното ястие.

В същото време авторите на статията подчертават, че решението на Русия е отговор на въвеждането на антируски санкции от страна на  Великобритания и изразяват опасение, че Руската Федерация може да използва военни кораби за изгонване на британските риболовни кораби от териториалните си води.

"Владимир Путин обяви на Великобритания рибна война", се казва в публикацията.

Както по-рано съобщи руското правителство, изпълнителният орган ще обсъди въпроса за денонсиране на споразумението с Великобритания за правото да се занимава с риболов в Баренцово море. 

В прессъобщението се отбелязва, че споразумението може да бъде отменено във връзка с решението на Лондон от 15 март 2022 г. да прекрати действието на режима на най-благоприятното положение в двустранната търговия с Руската федерация.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: