Китайска компания награждава само служителите си, които спортуват

Китайска компания награждава само служителите си, които спортуват Снимка: https://pixabay.com/

Компанията за хартия Guangdong Dongpo Paper от провинция Гуангдонг (Китай) направи интересни корекции в системата си за бонуси

Отказвайки се от традиционните методи, базирани на бизнес резултатите, ръководството на компанията предложи на служителите финансови награди, ако спортуват редовно.

 

Преди въвеждането на новата система за бонуси, изпълнителният директор на компанията Лин Джиен подчерта, че благосъстоянието на неговия екип е в основата на предприятието.

    „Бизнесът ми може да просперира само ако служителите ми са здрави“, казва предприемачът.

Тази инициатива се радва на неговата подкрепа вече трета година и новите промени са логично продължение на този курс.

Според новата политика на компанията служителите ще бъдат възнаграждавани въз основа на редовността и интензивността на техните тренировки. Например служителите, които бягат 50 км на месец, ще получат пълния месечен бонус, докато дейности като туризъм и бързо ходене също ще се броят. Атрактивните стимули гарантират, че служителите на компанията активно подкрепят тази инициатива, считайки я за възможност да подобрят физическото си състояние и да запълнят портфейлите си.

Новата политика обаче също така предизвика дебат и загриженост. Някои се страхуват от възможна дискриминация срещу служители, които по някаква причина не могат да изпълнят изискванията на бонусната програма. Други изразиха загриженост относно възможни рискове за здравето на работниците, свързани с необходимостта от постигане на високи нива на спортна активност.

Интернет потребителите активно обсъждат тези промени. Някои изразяват подкрепа, като отбелязват положителния принос на новата система за здравето на служителите и корпоративния морал. Други призовават за по-голяма чувствителност към индивидуалните нужди и ограничения на работниците, за да се избегнат възможни странични ефекти.

Времето ще покаже доколко успешна ще бъде тази нова стратегия и какво ще донесе на обществото като цяло.

Guangdong Dongpo Paper

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: