Бездетните и самотните жени живеят по-дълго и по-щастливо

Бездетните и самотните жени живеят по-дълго и по-щастливо

Това изненадващо заключение направи специалистът от Лондонското училище по икономика и професор по поведенчески науки Пол Долан, след анализ на редица научни статии, пише The Guardian

Специалистът отбелязва, че такива традиционни символи на щастие като висше образование, стабилни любовни връзки и деца вече не се свързват с удовлетворението на големи социални групи, въпреки че мнението, че бракът и децата са признак на успех за жените, все още е популярно. Преди това самотните представители на красивия пол, постоянно чувайки това, неволно започваха да се чувстват нещастни, но сега много се е променило и подобни изявления вече не са толкова травматични.

Освен това изследванията, проведени от учения, показват, че най-здравата и щастлива подгрупа на обществото са жените, които никога не са били женени и нямат деца. Омъжените жени, от друга страна, са по-склонни да изпитват психически и физически заболявания и са склонни да бъдат по-малко доволни от живота си.

Това   обаче не важи за мъжете, допълва специалистът. Според него за мъжете има повече ползи в брака, защото ги успокоява.

„Те поемат по-малко рискове, правят пари и живеят по-дълго. Жените, от друга страна, живеят по-малко, когато се омъжат“, казва Долан.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: