Twitter заплаши да съди Зукърбърг за стартирането на аналог на социалната мрежа

Twitter заплаши да съди Зукърбърг за стартирането на аналог на социалната мрежа Снимка: https://pixabay.com/

Адвокат на Twitter е изпратил на Зукърбърг писмо, в което обвини милиардерската компания в примамване на служители, за да създаде аналог на социалната мрежа

Компанията на Илон Мъск може да се обърне къма съда.
 

Twitter заплашва да съди Meta, обвинявайки я в примамване на служители, за да създадат аналог на приложението, пише Semafor, цитирайки писмо от адвоката на Twitter Алекс Спиро до изпълнителния директор на Meta Марк Зукърбърг.

Според публикацията Зукърбърг е получил писмото няколко часа след стартирането на Threads, нова социална мрежа, която се позиционира като аналог на Twitter. Мета беше обвинена в „систематично, умишлено и неправомерно присвояване на търговски тайни и друга интелектуална собственост на Twitter“ и предупреди, че Twitter си запазва правото да предприеме правни действия.

В писмото на Спиро се казва, че Мета е наела десетки бивши служители на Twitter, които „имаха и продължават да имат достъп“ до търговските тайни и изключително чувствителна информация на компанията.

Адвокатът на Twitter пише, че именно на тези служители е било възложено да създадат „приложение подражател“ с конкретното намерение да използват търговските тайни на Twitter при разработването му.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: