Селфи с алигатор - рисковете на професията „инфлуенсър”

Селфи с алигатор - рисковете на професията „инфлуенсър” Снимка: globalnews.ca

Полицията в Тампа, Флорида е арестувала 20-годишния Джейкъб Пърсифул, който се е снимал в ограждение с алигатори в обществен зоопарк

Целта на „храбреца” била да увеличи абонатите си в YouTube от 8 000 на 10 000. Успял е да се снима, да се измъкне невредим и бързо да публикувал видеото в YouTube-канала си. Вместо зрители обаче е привлякъл вниманието на полицията, която го разпознава, издирва и арестува за незаконно проникване и кражба на услуги, пише news.yahoo.com. В момента е задържан в затвора Orient Road в Тампа и за да излезе, докато насрочат делото му, ще трябва да плати гаранция от $ 8 500.

Видеото е свалено от платформата, но е прибавило и още едно възможво обвинение – лошо отношение към животните. Проблемът е, че Пърсифул се е поставил в риск да бъде нападнат от алигатор. В подобни случаи законът изисква животното да бъде убито, казват пред Fox News от местния клон на природозащитната организация Wildlife Rescue and Rehabilitation.

От зоопарка Busch Gardens информират, че никой от посетителите не е пострадал, но Пърсифъл е нарушил правилата, прескачайки две огради, окичени с множество предупредителни табели, че зоната е с ограничен достъп. 

Средният „ръст” на алигаторите в зоопарка е над 4.5 м дължина, а теглото им надвишава 450 кг. Защитниците на животните съветват ентусиазирания инфлуенсър ако иска снимка с алигатори, да се насочи към множеството им естествени местообитания сред дивата природа на Флорида. 

От полицията посочват, че професията „инфлуенсър” често прибягва до опасни видеоклипове с животни в зоопарковете. Органите на реда напомнят на посетителите да спазват ограниченията, но тъй като разумното поведение често липсва, настояват и за по-надеждни мерки - повече охрана и по-надеждни ограждения. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: