В Австралия диво прасе открадна 18 кенчета бира, напи се и започна да се бие с крава

В Австралия диво прасе открадна 18 кенчета бира, напи се и започна да се бие с крава Снимка: whiskeyriff.com

В Австралия диво прасе изпи три стека с бира и започна да тича из къмпинга в търсене на мезе, като по пътя се сби с крава и се изкъпа в местна река, съобщава изданието Whiskeyriff.

В туристическия къмпинг De Grey River в австралийския Порт Хедланд един от туристите оставя няколко каси с бира в палатката си. Глиганът успява да открадне металните кенчета и да изпие съдържанието им, след което започва да рови из близките кофи за боклук в търсене на храна.

След трапезата глиганът напада крава, но неуспешно. Според очевидци впоследствие тя го преследва между колите. В крайна сметка глиганът решава да се отскубне от нея, плувайки през реката, независимо от това, че в нея живеят крокодили.

Привечер животното най-накрая се уморява: глиганът се добира до брега и заспива под едно дърво.

В Австралия дивите свине представляват сериозен проблем, тъй като причиняват значителна вреда на околната среда и на някои видове земеделие. Според оценка на  експерти, в момента в страната има до 24 милиона индивида. Такова изобилие от диви прасета се дължи на желанието на учените да възстановят популацията на австралийските крокодили, а дивите свине им осигуряват постоянен източник на препитание.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: