Пригожин: Москва се опитва да взриви моите хора

Пригожин: Москва се опитва да взриви моите хора

Ръководителят на руската паравоенна формация Вагнер твърди, че са открити дузина места на заден план с взривни устройства, като смята, че скритите мини са били предназначени за неговите войници

Ръководителят на руската паравоенна група Вагнер Евгений Пригожин обвини руските сили в петък, че се опитват да взривят хората му.

Войските на Вагнер се изтеглиха от град Бахмут, който превзеха миналия месец, след като претърпяха големи загуби и предадоха града на руските сили.

Пригожин твърди в социалната мрежа Telegram, че хората му са открили дузина места на заден план с взривни устройства, включително стотици противотанкови мини, и обвини служители на руското министерство на отбраната за това.
„Опит за публично бичуване“

„Не е било необходимо поставянето на тези устройства за отвличане на вниманието на противника, тъй като този участък е в тиловата зона. Следователно можем да предположим, че тези устройства са предназначени за посрещане на настъпващите части на Вагнер“, каза Пригожин.

Ръководителят на Вагнер каза, че няма съобщения за експлозии, нито че някой е пострадал, като добави, че е възможно това да е "опит за публично бичуване".

Пригожин, който по-рано се оплака, че хората му не са получили достатъчно боеприпаси, за да атакуват Бахмут, каза в сряда, че е поискал от руските прокурори да разследват дали висши служители на руската отбрана са извършили някакво "престъпление" преди или по време на войната в Украйна.

aljazeera.net

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: