Марк Зукърбърг стана шампион по бойни изкуства

Марк Зукърбърг стана шампион по бойни изкуства Снимка: talksport.com

Собственикът на Meta и основател на Facebook спечели златото и среброто на регионален турнир в Калифорния по бразилско джиу-джицу (BJJ)

Технологичният магнат се състезава за отбора на Академия Guerrilla Jiu Jitsu от Сан Хосе, като това беше първото му участие в състезание. В изненадваща публикация в Instagram Зукърбърг разкри постижението си на своите 11,3 милиона последователи, като не пропусна да благодари на тримата си треньори и експерти по бойни изкуства.

Постът му с множество снимки спечели на „Зук” 424 хиляди лайка – почти колкото публикуваната през април снимка с новородената му дъщеря Аурелия, която той обяви за свой партньор в тренировките. На снимката бащата на три деца държи едномесечната Аурелия на ръце във фитнес залата, пред боксова круша на заден план. 

Бебето е трета дъщеря на Зукърбърг и съпругата му Присила Чан, с която са родители и на седемгодишната Максима и петгодишната Августа. Като баща „Зук” прави всичко възможно да се занимава с децата си, които кръщава с имената на римски императори. Миналия месец, използвайки дъщерите си като модели, той се похвали в социалните мрежи с колекция детски дрешки, разбира се – роклички, проектирани заедно с децата му и отпечатани на 3D принтер, макар че както написа технологичният бос, „все пак трябваше да се науча и да шия”. 

В края на 2022 г. Зукърбърг обяви, че по време на пандемията е започнал да се интересува от различни спортове, включително смесени бойни изкуства и очевидно доста бързо е постигнал отлични резултати и в тази област.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: