Зукърбърг обеща да създаде гривна с ИИ, която улавя мислите на потребителя

Зукърбърг обеща да създаде гривна с ИИ, която улавя мислите на потребителя

Това революционно устройство ще позволи на потребителите да си взаимодействат с компютъра директно чрез мисли, без да се налага да използва клавиатура или гласови команди.

Ръководителят на Meta, Марк Зукърбърг, съобщи за работата по най-новото устройство на компанията - гривна с изкуствен интелект (ИИ), способна да чете мислите на потребителя

Това революционно устройство ще позволи на потребителя да си взаимодейства с компютъра директно чрез мисли, без да се налага да използва клавиатура или гласови команди.

Бъдещата гривна на Meta ще регистрира невронните сигнали, предавани от мозъка към ръката в момента, в който вие мислите за извършване на определено действие, като например наиране на текст.

След това тези сигнали ще бъдат интерпретирани и предадени на ИИ, който ще извърши необходимото действие, като например да даде отговор на вашия въпрос

Трябва да се отбележи, че въпреки че устройството представлява истински пробив в технологиите, точната дата на пускане на гривната на пазара все още не е известна.

Но  Meta обещава да направи пълен анонс "след няколко години".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: