Мъск и Цукърбърг може да се бият като гладиатори

Мъск и Цукърбърг може да се бият като гладиатори Снимка: technology.inquirer.net

Планираната битка в клетка между технологичните лидери си намери домакин и тема - „Древния Рим”

В последното развитие на сагата за „двубоя на гигантите” се намеси италианският министър на културата, съобщи ВВС. Дженаро Санджулиано каза вчера, че е разговарял с Илон Мъск, предлагайки „сблъсъкът” да се осъществи като благотворителна акция

Милиардерите, 52-годишният Илон Мъск, собственик на медийната платвофра Х (бивш Twitter) и 39-годишният Марк Зукърбърг, собственик на Meta (бивш Facebook) от юни се подкокоросват един друг да премерят сили на тепиха, при това – в клетка. Ако двубоят се осъществи по предложения от Италия начин, идеята е да привлече милиони дарения

Дата още не е договорена, съобщи Марк Цукърбърг, но Илон Мъск помоли за няколко месеца отсрочка, заради проблеми с рамото. Собственикът на Tesla каза, че е разговарял не само с италианския министър на културата, но и с премиера на Италия Джорджа Мелони. „Те се споразумяха да предложат епична локация. Всичко в рамките на камерата ще бъде „древен Рим”, така че изобщо нищо модерно”, написа Мъск в Х / Twitter. 

В свое изявления Дженаро Санджулиано потвърди избора на стил, но подчерта, че култови места като Вечния град и неговият Колизеум са извън коментар, още повече, че Италия може да предложи десетки, дори стотици знакови антични архитектурни паметници.

„Имах дълъг и приятелски разговор с Илон Мъск, говорихме за общата ни страст към древната римска история. Мислим да организираме страхотно благотворително събитие, уважавайки и защитавайки историческата среда”, каза министърът и сподели надеждата събитието да привлече „значителна сума, милиони евро”, в полза на две италиански детски болници. Преди това Мъск посочи, че предвиждат дарения за организации на военни ветерани.

След последното развитие на идеята, главният изпълнителен директор на Meta, Цукърбърг написа в Threads: „Определим ли дата,  най-напред ще го чуете от мен”.

Ако двамата технологични босове осъществят идеята си „по римски”, ще докажат, че освен големи бизнесмени са не по-малко и шоумени.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: