Бен Афлек и Мат Деймън ще снимат филм за уникален американски спортист

Бен Афлек и Мат Деймън ще снимат филм за уникален американски спортист Снимка: indiewire.com

Лентата, наречена Unstoppable („Неудържим”), разказва историята на американския борец Антъни Робълс, който е роден с един крак, но от дете отказва да носи протези и с упоритост и силен дух става национален шампион и носител на редица спортни титли.

Филмът е втора продукция за Artists Equity – независима филмова компания, която Бен Афлек и Мат Деймън основаха миналата година. В Unstoppable ще участва и Дженифър Лопес, но характерът на ролята ѝ, както и пълният актьорски състав все още не са оповестени, съобщава изданието Deadline. Режисьор на филма ще бъде Били Голдънбърг. Според последни новини, продукцията ще реализират Amazon Studios.

Мат Деймън и Бен Афлек са приятели от деца и започвайки актьорската си кариера в Холивуд, се снимат заедно в няклко филма. Единият – „Добрият Уил Хънтинг” им носи „Оскар” за оригинален сценарий през 1998 г., докато „Момиче от Джърси”(2004), в който участва и Дженифр Лопес, е „отличен” с три номинации за анти-наградите „Златна малинка”. 

Artists Equity наскоро разкриха, че са готови с дебюта на първия си филм Air, посветен на легендарния модел маратонки Air Jordan. Филмът, режисиран от Бен Афлек, с участието на Мат Деймън, разкрива партньорството между тогавашния новобранец в NBA Майкъл Джордан и Nike, производителите на прочутите маратонки, както и целия хазарт, който съпровожда и определя съдбата на един от най-великите баскетболисти на всички времена. Премиерата на Air на голям екран е планирана за 5 април.

Бен Афлек и Мат Деймън са сред редките приятелски тандеми в Холивуд, които остават близки през годините и редовно са обект на медиен интерес. „Това приятелство беше съществено, определящо и толкова важно в живота ми, особено в критични лични моменти, когато взаимната ни подкрепа беше толкова значима, че поне аз не мисля, че щях да успея без нея”, каза Афлек миналата година в интервю за Entertainment Weekly. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: