Бивши служители на Samsung отиват в затвора за предаване на фирмени тайни на китайците

Бивши служители на Samsung отиват в затвора за предаване на фирмени тайни на китайците Снимка: pixnio.com

За Южна Корея полупроводниците като цяло са много чувствителна тема

Седем бивши служители на дъщерното дружество на компанията Samsung, SIEMENS, са признати за виновни за незаконно получаване и предаване на китайски компании на технологии, свързани с полупроводници.

За това съобщава The Wall Street Journal.

Кражбата на търговски тайни е открита още през 2020 г., но лицата са осъдени едва сега, на 20 февруари 2023 г. Бившите служители незаконно са изнасяли чертежи и данни за необходимите компоненти от 2018 до 2020 г., като при това редица решения са били защитени от законите като "ключови национални технологии".

Съобщава се, че откраднатата информация е била използвана за създаването на 24 чертежа на оборудване за почистване на полупроводници. 14 машини за такова почистване са били продадени на китайски компании и на китайски изследователски институт на обща стойност 59,8 милиона долара.

Важно е да се знае, че Южна Корея разглежда полупроводниковата промишленост като "ключова национална технология". Поради това бяха наложени сериозни ограничения върху предаването на информация и прехвърлянето на квалифицирани работници в други страни.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: