Умният пръстен на Samsung може да измерва „жизнената сила“ на човек

Умният пръстен на Samsung може да измерва „жизнената сила“ на човек Снимка: Samsung

Samsung разшири границите на традиционните преносими устройства, разработвайки умния пръстен Galaxy Ring

Той не само следи сърдечната честота и анализира качеството на съня, но също така предлага на потребителите уникална възможност да получат „индекс на жизненост“, който оценява тяхната физическа и психическа готовност за предстоящия ден.

През януари тази година този интелигентен пръстен беше тема на пресконференция, на която бяха обявени смартфоните Samsung Galaxy S24, S24+ и S24 Ultra. Сега Samsung го показва на Световния мобилен конгрес (MWC) в Барселона. В ексклузивно интервю за CNBC вицепрезидентът на компанията Хон Пак, който ръководи медицинското подразделение на Samsung Electronics, сподели подробности за новия продукт.

„Galaxy Ring, оборудван с чувствителни сензори, ще може да отчита пулс, дишане, количество движения по време на сън и времето, необходимо на човек да заспи“, каза Парк.

„Това устройство ще даде на потребителите представа за тяхната физическа и психическа готовност, позволявайки им да преценят колко продуктивни могат да бъдат.“

В преследване на иновации Samsung също така активно разработва неинвазивен мониторинг на кръвната захар и измерване на кръвното налягане, което според Парк представлява огромна стъпка напред в мониторинга на здравето, което го прави по-достъпно и удобно.

Достъпът до информацията, събрана от смарт пръстена, ще става чрез приложението Samsung Health, а продажбите на пръстена ще започнат тази година. Засега Парк не е разкрил нито цената, нито точния момент на появата на продукта на пазара.

Той обаче спомена възможността за добавяне на функция за безконтактно плащане:

„Имаме цял екип, посветен на това. Но мисля, че със сигурност разглеждаме много различни приложения за пръстена, не само в здравеопазването."

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: