Дом за противници на 5G мрежата ще се появи в Нидерландия

Дом за противници на 5G мрежата ще се появи в Нидерландия

Къща, блокираща електромагнитното излъчване, ще се появи в  град Хелмонд (Нидерландия). Тя се строи за чувствителни хора, които развиват главоболие или безсъние от използването на различни джаджи. Сградата е подходяща и за противници на 5G мрежата.



Къщата ще бъде издигната в смартзоната Брейнпорт. Автори на проекта са студенти от Техническия университет в Айндховен. Те са разработили малка сглобяема конструкция, която ще служи като работещ прототип.


Ние не проучваме колко вредно е лъчението за хората. Това правят лекарите - казват архитектите. - Виждаме, че други страни вече са разработили стандарти за допустимото количество излъчвания в къщите. Точно както има стандарти за шум. Това никога не се е случвало в Нидерландия, така че ще го проучим."

Според Европейския социално-икономически комитет три до пет процента от европейците са чувствителни към електромагнитно излъчване - приблизително 13 милиона души. Все още обаче не е доказано научно, че оплакванията от главоболие и липсата на сън всъщност са свързани с такова излъчване.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: