Умна писалка сама дигитализира написания от вас текст

Умна писалка сама дигитализира написания от вас текст Снимка: Nuwa

Холандската фирма Nuwa представи своята умна писалка на изложението CES 2023. Устройството използва три вградени камери, както и електроника, реагираща на движение и натиск, за да изпълни не само основната си функция на писалка, но и да дигитализира това, което сте написали.

За това съобщава TechCrunch.

Съпътстващото приложение запазва вашите писмени бележки и дори разшифрова вашия почерк, като прави бележките достъпни за търсене. Самата писалка пише на всякаква хартия.

"Почеркът представлява дълбоко лична форма на мислене, така че за нас беше важно да разработим Nuwa Pen по начин, който да обработва само мастилото", казва Марк Туние, един от основателите на компанията. "Нашето решение за цялостно криптиране на цифровия почерк гарантира, че мислите ви ще бъдат в безопасност и те няма да бъдат перефразирани".

Холандската компания не изработва свои собствени касети с мастило, предпочитайки да поддържа стандартните касети с тонер D1, които се предлагат в повечето канцеларски магазини и онлайн.

Писалката се доставя с калъф, който я зарежда за 15 минути. Пълното зареждане на батерията позволява около два часа активно писане.

Умната писалка Nuwa Pen ще се появи в продажба през август 2023 г. на цена от $279.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: