Нова писалка позволява да се рисува в 3D с помощта на метал и дърво

Нова писалка позволява да се рисува в 3D с помощта на метал и дърво Снимка: intl.the3doodler.com

Изследователите отбелязват, че устройството вече е достъпно не само за професионалисти, но и за любители.
3D писалките на 3Doodler са предназначени за студенти и професионалисти - от художници до инженери. Системата позволява 3D печат не само от пластмаса, но и от бронз, мед, найлон и дърво. Инженерите отбелязват, че тази писалка може да се използва за архитектура, дизайн или дори планиране на ремонти.

Устройството има прецизни настройки за скорост и температура, които могат да се регулират благодарение на дисплея на самата дръжка. Магнитното дъно позволява лесен достъп до вътрешните компоненти.

Изследователите отбелязват, че тази версия на писалката ще се ползва по-дълго и може да се използва за създаване на по-сложни форми, въпреки че компанията все още не е публикувала количествените показатели, които са успели да постигнат с новото устройство.
 

Писалката Pro+ струва $ 250. Това е значително по-скъпо от предишните писалки 3Doodler, но журналистите посочват, че компанията явно залага на факта, че това е стандартната цена за професионалисти, които биха могли да възвърнат инвестицията чрез своите проекти. Инженерите са уверени, че устройствата могат да ускорят творческия процес.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: