Нова писалка позволява да се рисува в 3D с помощта на метал и дърво

Нова писалка позволява да се рисува в 3D с помощта на метал и дърво Снимка: intl.the3doodler.com

Изследователите отбелязват, че устройството вече е достъпно не само за професионалисти, но и за любители.
3D писалките на 3Doodler са предназначени за студенти и професионалисти - от художници до инженери. Системата позволява 3D печат не само от пластмаса, но и от бронз, мед, найлон и дърво. Инженерите отбелязват, че тази писалка може да се използва за архитектура, дизайн или дори планиране на ремонти.

Устройството има прецизни настройки за скорост и температура, които могат да се регулират благодарение на дисплея на самата дръжка. Магнитното дъно позволява лесен достъп до вътрешните компоненти.

Изследователите отбелязват, че тази версия на писалката ще се ползва по-дълго и може да се използва за създаване на по-сложни форми, въпреки че компанията все още не е публикувала количествените показатели, които са успели да постигнат с новото устройство.
 

Писалката Pro+ струва $ 250. Това е значително по-скъпо от предишните писалки 3Doodler, но журналистите посочват, че компанията явно залага на факта, че това е стандартната цена за професионалисти, които биха могли да възвърнат инвестицията чрез своите проекти. Инженерите са уверени, че устройствата могат да ускорят творческия процес.

Още по темата във

facebook
Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Сподели тази статия в: