Големи компании в Ню Йорк ще наемат 100 000 етнически работници

Големи компании в Ню Йорк ще наемат 100 000 етнически работници Снимка: pixabay.com

Водещи компании ще осигурят работа на най-нуждаещите се през следващите 10 години.

Изпълнителни директори от 27 основни бизнеса, включително JPMorgan Chase и Google, обявиха във вторник сформирането на Съвет на изпълнителните директори в Ню Йорк за работни места.

Инициативата ще бъде ръководена от д-р Гейл Мелоу, която преди това е била президент на LaGuardia Community College. Д-р Мелоу ще работи в тясно сътрудничество със системата на градския университет в Ню Йорк, където 75% са чернокожи и латиноамериканци.

„Тук не става въпрос за прессъобщение, а за 10-годишен ангажимент от страна на тези компании. Това е дългосрочно и системно - каза Мелоу пред ABC News. - Тези изпълнителни директори са задвижвани от показатели. Те не искат добра история, те искат да видят резултат и числа."  

Новата програма е създадена, защото пандемията от COVID-19 изостри неравенството сред общностите и засегна най-силно етническите общности.  

Към инициативата се присъединяват шефовете на Amazon, Bank of America, Goldman Sachs, IBM и др. Според Мелоу предлаганите типове работни места варират, но целта е всички да са добре платени, дори на входно ниво, и да осигурят потенциал за растеж. 

Арвинд Кришна, главен изпълнителен директор на IBM, добави, че съветът за работни места „ще създаде множество необходими икономически възможности за нюйоркчани от различни и недооценени общности“. 

„Това не само ще помогне на компаниите да се възползват от нови таланти, но също така ще гарантира, че всеки, независимо от неговия произход, ще може да пожъне плодовете на икономическото възстановяване на града и да процъфти на бързо променящия се пазар на труда", добави Кришна 

Мелоу заяви пред ABC News, че всяка компания е била помолена да предостави подписано писмо за намерение. Като част от писмото компаниите трябва да поемат ангажимент да работят в тясно сътрудничество със системата на държавните училища в Ню Йорк и програмата на градския университет, за да създадат все по-голям брой стажове.

„Светът беше несправедлив към общностите с ниски доходи и точно затова правим това - каза Мелоу. - Не искаме хората да останат с ниски доходи - искаме да помогнем отново да се създаде средната класа в Америка."


 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: