На границата на Сърбия и Косово е имало стрелба близо до патрул на КФОР

На границата на Сърбия и Косово е имало стрелба близо до патрул на КФОР

В района на град Зубин поток на границата на Сърбия и частично признатата република Косово неидентифицирани са открили огън

Това съобщава Ройтерс, като се позовава на изявление на ръководените от НАТО международни сили, отговарящи за осигуряването на стабилността в Косово (КФОР).

Огънят е открит близо до патрула на военния алианс, няма пострадали, КФОР не уточнява кой е стрелял.

Според сръбското издание Kurir изстрелите са били произведени в 19:45 местно време. Очевидец потвърди пред изданието,  че няма пострадали.

В същото време сръбският портал Политика пише, че специалните части на косовската полиция са стреляли по сърбите, които са на барикадите край Зубин поток. Информация за жертви на конфликта все още не се съобщава.

Сръбският президент Александър Вучич се срещна с премиера Ана Брнабич и военното ръководство, след което началникът на Генералния щаб на републиката генерал Милан Мойсилович спешно замина за Рашка, град на границата на Сърбия и Косово.

Той нарече ситуацията тежка и налагаща присъствието на сръбска армия на границата с частично признатата република. „Задачите, които получихме със сръбската армия, са ясни и ще бъдат напълно изпълнени“, подчерта Мойсилович.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: