Халюцинации и делириум от токсичен спанак в Австралия

Халюцинации и делириум от токсичен спанак в Австралия

Растението предизвика спешна здравна ситуация в Нов Южен Уелс.

Девет души са потърсили медицинска помощ, след като са яли бейби спанак на Riviera Farms от земеделския гигант Costco. Здравните власти казват, че симптомите включват също учестен пулс и замъглено зрение.

Според производителите, спанакът е бил замърсен от плевел, но другите им продукти не са засегнати. Продуктът се продава отлично измит, така че е готов за незабавна консумация. Търси се много, тъй като традиционно се възприема като здравословна храна.

Здравните служби в Нов Южен Уелс предупредиха, че всички пакети от спанак на марката със срок на годност 16 декември не са безопасни за консумация и трябва да се изхвърлят. Органите на здравеопазването призоваха всеки, който е изпитал необичайни симптоми след ядене на спанак, незабавно да потърси болнична помощ.

„Никой не е пострадал фатално и се надяваме това да остане така, но тези хора са доста засегнати... до степен на изразени халюцинации, при които виждат несъществуващи неща“, каза говорител на здравната служба пред Sydney Morning Herald.

Производителите са се свързали с всички магазини, с молбата да премахнат незабавно неочакваната дрога от рафтовете и потвърдиха, че "ефектите" са е резултат на плевел, трудно различим от листат на бейби спанака. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: