Откриха индонезийка в стомаха на питон

Откриха индонезийка в стомаха на питон Снимка: latestly.com

Според местните съобщения, изчезналата е видяна последно да отива на работа в семейната каучукова плантация в неделя сутринта.

След като не се е прибрала вечерта, 54-годишната жена от отдалечено село в провинция Джамби, на индонезийския остров Суматра, била обявена за издирване. Организираните за търсенето ѝ групи открили сандалите, забрадката и якето ѝ, както и гумен нож за работа в плантацията, съобщава ВВС. 

На следващия ден селяни забелязали огромно влечуго от вида "Мрежест питон", с особено подут корем и убивайки го,  открили тялото на изчезналата в стомаха му. Информацията потвърди и местният началник на полицията, отбелязвайки пред CNN Indoneisa, че питонът, погълнал жената, е бил дълъг около 7 метра. 

Въпреки че подобни инциденти са рядкост, това не е първият случай на жертви на питони в Индонезия. От 2017 г. насам в страната са регистрирани още два подобни смъртни случая, включително на 25-годишен фермер.

Питоните поглъщат храната си цяла. Челюстите им са свързани с много гъвкави връзки, така че да могат да се разтягат около плячка с всякаква големина. Докато са с по-малки размери, едрите влечуги обикновено се хранят с мишки и други дребни животни, но след като достигнат определени размери, се насочват към съответстваща на хранителните им нужди плячка. 

„По същество могат да станат толкова големи, колкото плячката им“, обясни пред ВВС експерт, служител по опазване и изследване на резерватите за диви животни в Сингапур и посочи случаи на поглъщане на големи животни като прасета и дори крави.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: