Започна процесът срещу холивудския актьор Кевин Спейси

Започна процесът срещу холивудския актьор Кевин Спейси Снимка: thesaxon.org

Колегата му Антъни Рап заведе гражданско дело срещу него за $ 40 милиона долара.

Преди пет години в интервю Рап обвини звездата от "Американска красавица" и "Къща от карти" в сексуален тормоз, а през 2020 г. заведе дело, твърдейки, че на парти в дома на Спейси в Манхатън през 1986 г., Спейси е извършил нежелани сексуални действия спрямо него. По това време Рап е на 14 години, а Спейси на 27, припомня Еuronews.

До момента обвинението се основава само на показанията на Рап. Според него, пияният Кевин го е завлякъл в спалнята си и недвусмислено се е опитал да постигне интимност. Рап казва, че се е скрил в банята, „страхувайки се за безопасността си“ и няколко минути по-късно е напуснал апартамента, въпреки опитите на Спейси да го накара да остане. Макар че се е спасил от попълзновенията на Спейси, Рап казва, че случилото се му е причинило огромни морални щети, които 36 години по-късно оценява на $ 40 милиона.

Спейси отрече обвиненията, с думите „Не помня такова нещо”.

„Очакваме с нетърпение процес от съдебни заседатели с действителни доказателства, а не процес, воден от социалните медии“, каза в сряда пред Reuters неговият адвокат Дженифър Келър.

Самият Спейси пристигна във федералния съд на Ню Йорк в четвъртък сутринта, за началото на процеса, когато бяха избрани съдебните заседатели.

Разкритията на Рап бързо превърнаха двукратния носител на „Оскар” в парий в киноиндустрията. Той беше уволнен от главната си роля в шоуто на Netflix "Къща от карти" и плати колосална глоба на продуцентите, а ролята му на Дж. Пол Гети във „Всички пари на света”, беше дигитално редактирана

Спейси е изправен пред обвинения в сексуално посегателство и от още трима мъже в Обединеното кралство, във връзка с предполагаеми сходни инциденти, случили се между март 2005 г. и април 2013 г. Този процес трябва да започне през юни, а Спейси отново пледира невинен.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: