Teladoc ще плати над 18 млрд. долара за придобиването на Livongo

Teladoc ще плати над 18 млрд. долара за придобиването на Livongo Снимка: pixabay.com

Фирмата получи одобрението на президента Тръмп.

Teladoc Health Inc. планира да се потопи дълбоко в управлението на здравето на пациенти с диабет и високо кръвно налягане с парична сделка за Livongo Health, която се очаква да приключи по-късно тази година.

Акциите и на двете компании се сринаха в сряда, след като обявиха сделката. От Уолстрийт смятат, че Teladoc вероятно плаща твърде висока цена на акция, която вече е отбелязала почти петкратно увеличение през тази година.

Телемедицината включва грижи, доставяни дистанционно, често с жива видео връзка чрез смартфони или таблети на пациента. Милиони пациенти бяха принудени да го изпробват за всичко - от рутинни грижи до прегледи със специалисти, след като COVID-19 спря голяма част от икономиката в началото на тази година.

Teladoc заяви в края на миналия месец, че общите му посещения са се утроили през наскоро завършилото второ тримесечие до 2,8 милиона, а приходите са нараснали с 85%. Компанията също така заяви, че очаква печалбите да се прехвърлят през 2021 г., когато прогнозира ръст на приходите между 30% и 40%.

Телемедицината съществува от години и все по-голям брой работодатели я предлагат на своите работници като начин да спестят пари и да подобрят достъпа си до грижи.

Изпълнителният директор на Teladoc Джейсън Горевич заяви, че пандемията ускорява неизбежното преминаване към по-виртуални грижи за пациентите. „Хората са осъзнали силата на виртуалната грижа и не се връщат назад“, каза той пред Асошиейтед прес в сряда.

Администрацията на Тръмп обяви, че предприема стъпки, за да даде на теле- здравеопазването по-широка роля за пациенти на възраст над  65 години, които живеят в селските общности и са обхванати от програмата Medicare на федералното правителство.

В Конгреса има и двустранна подкрепа за по-широко разширяване на обхвата на телемедицината, за да стане по-редовен вариант за хората, живеещи в градове и предградия.

Лекарите също виждат по-голяма роля на телемедицината при наблюдение на хора с хронични състояния като високо кръвно налягане или диабет. Това може да включва дистанционна проверка на кръвното налягане или нивата на кръвната захар, за да се открият патологии.
 

В тези случаи пациентът може да получи обаждане, когато бъде открита ненормална промяна, за да се види дали има нужда от помощ. 

Mountain View, базираната в Калифорния Livongo Health Inc., осигурява дистанционен мониторинг за около 400 000 души.

Основателят на Livongo и изпълнителен председател Глен Тулман заяви, че сделката с Teladoc ще улесни пациентите, които неговата компания следи бързо да се свързват с лекарите, ако е необходимо. Той отбеляза, че много потребители сега очакват да получат помощ винаги, когато имат нужда, благодарение на влиянието на гиганта на дребно Amazon.com.

Teladoc заяви в сряда, че ще плати 159 долара на акция, което е 10% премия за акционерите на Livongo.

Сделката има смисъл и за двете компании, тъй като попълва пропуски в услугите, които предоставят, заяви Шон Додж, анализатор на RBC Capital Markets

Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: