Тръмп събирал клюки за световните лидери

Тръмп събирал клюки за световните лидери Снимка: eu.azcentral.com

Разследването около бившия американски президент извади на показ лош вкус към интриги и склонността му да ги използва в политиката.

Нова публикация за Доналд Тръмп съобщава, че по време на своето президентство, ексцентричният американски президент „се е наслаждавал” на събирането на лични данни за другите световни лидери 

Приближени до Тръмп заявиха пред New York Times, че по време на брифинги на разузнаването иначе скучаещият главнокомандващ се оживявал, само когато службите за сигурност предавали събраните най-интимни подробности за живота на чуждестранни политици. 

„Първи” в списъка с любимите обекти на Тръмп за „одумване” са канадският министър председател Джъстин Трюдо, френският президент Еманюел Макрон и тогавашният канцлер на Германия Ангела Меркел.

„Но подробностите за по-широките политически теми, включително национална сигурност, го отегчаваха“, твърдят пред  New York Times държавни служители, които са присъствали на брифингите на разузнаването.

Публикацията за бившия президент относно страстта му към секретни материали за неговите съюзници и/или врагове, се появява в момент, когато Тръмп е изправен пред яростни проверки заради това, че напускайки Белия дом, си е позволил да прехвърли в имението си във Флорида стотици държавни документи.

От публикацията става ясно, че  ненаситният апетит на Тръмп да знае клюки и чувствителна лична информация за колегите си в политиката, е водещ ориентир в поведението му и „подходяща” тема за разговор, когато е целял да задълбочи връзките си с други световни политически фигури, считани от него за приоритет в политическата му кариера – например автократи като китайския Си Дзинпин и севернокорейския Ким Чен Ун.

Въпреки комфузната ситуация с обиска в дома му във Флорида и неприятното откритие с изнесените документи, вездесъщият Доналд Тръмп както винаги, не се предава – ясно е, че е започнал предизборната си кампания за следващата президентска надпревара, и то в известния му стил.

Както съобщава ВВС, на мащабен митинг в Пенсилвания в подкрепа на двама кандидат-губернатори от Републиканската партия за предстоящите през ноември Междинни избори, Тръмп се качи на трибуната, за да изтъкне качествата им, но „се отклони” от темата и свъзползвайки се от хилядите зрители, обвини Джо Байдън, че е накарал ФБР да го преследва, което според него е „една от най-шокиращите злоупотреби с власт в американската история”. В крайна сметка, бившият американски президент обяви настоящия за „враг на държавата”.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: