Прекратиха продажбите на бебешка пудра на основата на талк - смятат, че причинява рак

Прекратиха продажбите на бебешка пудра на основата на талк - смятат, че причинява рак Снимка: ferra.ru

Johnson & Johnson се вслуша в клиентите

Компанията Johnson & Johnson ще спре продажбите на бебешка пудра на основата на талк по целия свят през 2023 г., съобщи Reuters. По-рано хиляди потребители заведоха дела срещу компанията заради този продукт.

"Като част от глобалната оценка на портфолиото, ние взехме търговско решение да преминем към бебешка пудра, която е изцяло на базата на царевично нишесте", цитира Reuters компанията Johnson & Johnson. Отбелязва се, че бебешката пудра на основата на царевично нишесте вече се продава в страните по цял свят.

През 2020 г. J&Jобяви, че ще прекрати продажбите на бебешката си пудра с талк в САЩ и Канада, тъй като търсенето на продукта е спаднало. Тогава компанията посочи "дезинформацията" за безопасността на продукта като причина за спада в търсенето  Заведени са около 38 000 съдебни дела от потребители, които твърдят, че пудрата с талк причинява рак поради замърсяване с азбест, който е известен канцероген.

J&J отхвърля обвиненията, заявявайки, че десетилетия научни тестове показват, че техният талк е безопасен и не съдържа азбест. Въпреки това е решено производството на продукта да бъде спряно.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: