Ирландските фермери се присъединиха към протестите на земеделците

Ирландските фермери се присъединиха към протестите на земеделците

Ирландските фермери ще проведат акции в знак на солидарност с фермерите от ЕС

Земеделски производители от Ирландия обявиха за провеждането на протестни акции, за да покажат солидарност с фермерите от другите страни, които се противопоставят на селскостопанската политика на общоевропейско ниво, се казва в изявление, публикувано на уебсайта на ирландската фермерска асоциация (IFA).

Протестни акции на фермери вече се проведоха в редица европейски страни: Франция, Испания, Гърция, Италия и Германия.

"Фермери в цялата страна ще излязат на улицата в знак на солидарност с колегите си от ЕС... в четвъртък вечерта", се казва в съобщението.

Както заяви президентът на организацията Франси Горман, чиито думи се цитират в текста, ирландските фермери също са разочаровани от случващото се, както и техните колеги от други страни. Земеделците "се чувстват изтласкани от бизнеса от брюкселските бюрократи и чиновници от Министерството на земеделието, които са далеч от реалния ежедневен живот на фермерите", добавя той.

"Ирландските фермери са за ЕС, но нараства недоволството им по повод влиянието на политиката на ЕС върху европейските фермери и нейното прилагане в Ирландия. Общото усещане сред фермерите в целия ЕС е такова: "стига вече!", казва той.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: