Авиокино се провежда в Полша на фона на пандемията

Авиокино се провежда в Полша на фона на пандемията Снимка: The First News

Автокината вече се появиха в цяла Европа по време на пандемията от коронавирус, така че кинолюбителите да могат да се насладят на филм от безопасността на техните превозни средства - сега е ред на самолетите.

Миналата седмица клуб в Полша организира специална прожекция на филми. Около 50 души гледаха Loving Pablo (2017) - с Пенелопе Крус и Хавиер Бардем - докато безопасно се помещаваха в пилотските си кабини в Пила, на 300 км северозападно от Варшава.


Организаторът Jędrzej Król от аероклуб Ziemia Piła каза: „Подредихме машините според височината, така че никой да не пречи на никого." Над 20 самолета паркираха в събота, за да гледат екранизация на криминалната драма от 2017 г.


През това лудо време по света искахме да създадем нещо безопасно за общността в Полша - заяви говорител на летящия клуб. - Изненадахме се, че дори хора от Берлин дойдоха да видят филма със самолет!"


Клубът заяви, че има желание да организира допълнителни прожекции. „Следващият филм, който бихме искали да покажем, зависи от проучване сред хората, участващи в събитието", се казва в съобщението.


Любители на филмите също са се насладили на любимото си забавление на лодки в Париж и във Венеция.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: