Отличиха най-добрите застрахователни и пенсионно-осигурителни компании за 2021 г.

Отличиха най-добрите застрахователни и пенсионно-осигурителни компании за 2021 г. Снимка: АБЗ

За четиринадесета поредна година бяха връчени най-престижните годишни награди в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор у нас

На 19 май 2022 г. на тържествена церемонияв столичния хотел “Маринела”бяха връчени за 14-та поредна година най-престижните годишни награди в застрахователния сектор и пенсионноосигурителния сектор - „Застраховател на годината”, “Пенсионноосигурително дружество на годината”, “Застрахователен брокер на годината“ за 2021 г., както и годишните награди на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” на най-изявените личности от сферата за застраховането и осигуряването.

Призът „За цялостен принос в развитието на българското застраховане” беше присъден на Юри Копач, член на УС и изпълнителен директор “Търговска мрежа и продажби” на “Дженерали Застраховане” АД.  

Със същата награда от академичните среди, беше удостоен доц. д-р Григорий Вазов, президент и ректор емеритус на Висшето училище по застраховане и финанси, изпълнителен директор на Лабораторията за научно-приложни изследвания VUZF Lab.

С приза „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване” бе отличен доц. д-р Станислав Димитров, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на ЖЗК „Съгласие АД“, ръководител на катедра „Финанси и застраховане“ във ВУЗФ и програмен директор на направление „Застраховане и пенсионно осигуряване“ във VUZF Lab. 

 Призът „За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането“ бе връчен на Кольо Делев, управител на "ЕС ДИ АЙ Груп" ООД,

На тържествената церемония бяха отличени най-добре представилите се застрахователни и пенсионноосигурителни дружества през 2021 г. Те бяха определени от експертно жури, съставено от представители на петте организации, на база обективни публични критерии и показатели. 

Призът “Застрахователен брокер на годината – Най-динамично развиващо се дружество“ през 2021 г. спечели “Амарант България” ООД. 

В категория „Застрахователeн брокер на годината – Животозастраховане” за 2021 г. победител стана "Ай Ен Джи Иншуранс Брокерс” ООД. 

В категория „Застрахователен брокер на годината – Общо застраховане“ за 2021 г. първото място спечели "Ес Ди Ай Груп" ООД.

В категория „Пенсионноосигурително дружество на годината - за най-динамично развитие в дейността си” за 2021 г., призът спечели ПОК „ДСК Родина”АД.

В категория „Пенсионноосигурително дружество на годината - за дейността по допълнително доброволно пенсионно осигуряване” за 2021 г. първото място бе присъдено на ПОД  „Алианц България” АД.

Победител в категория „Пенсионноосигурително дружество на годината - за дейността по допълнително задължително пенсионно осигуряване” за 2021 г. стана ПОК „Доверие” АД.

Призът “Застраховател на годината – Най-динамично развиващо се дружество“ за 2021 г. спечели ЗАД "Алианц България Живот" АД. 

В категория „Застраховател на годината – Животозастраховане“ за 2021 г. победител стана "ДЗИ-Животозастраховане" ЕАД.

Победител в категория „Застраховател на годината - Общо застраховане“ за 2021 г. стана ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс Груп" АД.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: