Нещо се обърка: Meta започна да уволнява специалисти, разработващи метавселената

Нещо се обърка: Meta започна да уволнява специалисти, разработващи метавселената Снимка: ferra.ru

Приходите на компанията падат

Техническият директор на Meta Андрю Босуърт съобщи за уволнението на редица служители от подразделението RealityLabs, което се занимава с разработването на технологии и устройства за виртуална реалност и работи над преместването на бизнеса в метавселената.

За това съобщава Reuters.

Босуърт отбелязва, че ще докладва допълнително за уволненията в рамките на една седмица. Уволненията се обясняват с факта, че Meta прекратява част от проектите, свързани с метавселената, а една част от тях се отлага. Какви точно са тези проекти, не се уточнява.

Отбелязва се, че Reality Labs е отделна компания в областта на виртуалната реалност, израснала от подразделение в състава на Meta. Занимава се с разработването на устройства за виртуална реалност Oculus, а също така работи върху слушалки със смесена реалност с проследяване на мимиката и погледа Project Cambria. За целта компанията е наела над 13 хиляди служители през 2021 г. и още 6 хиляди през 2022 г.

Известно е, че Meta търпи загуби, като инвестира в метавселената. Във връзка с това ръководителят на компанията Марк Зукърбърг заяви, че е необходимо да се "забавят" някои дългосрочни инвестиции.

През 2021 г. компанията загуби 10,2 милиарда долара и 3 милиарда долара - през 2022 година.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: