Легендарната някога Toshiba ще уволни 5 хиляди души в Япония

Легендарната някога Toshiba ще уволни 5 хиляди души в Япония

Като част от преструктурирането на фирмата

Японската компания Toshiba ще съкрати 5 хиляди души като част от преструктуриране на компанията, което се равнява на 7% от общата численост на щата. 

За това съобщава Nikkei Asia.

Решението за уволнение на такъв огромен брой служители се взема от настоящия собственик на Toshiba - японски консорциум, ръководен от управляващия частен капитал Japan Industrial Partners (JIP).

JIP ще оптимизира дублиращите се едно друго подразделения: това е основата за потенциално възобновяване на растежа, фокусирано върху инфраструктурата и цифровите технологии. Опитът и миналата репутация на Toshiba би трябвало да допринесат за това.

Що се отнася до уволнението на част от щата, в компанията работят общо 67 хиляди души, сегашното съкращение е най-мащабното, откакто през 2015 г. стана известно за нарушения в счетоводната отчетност на Toshiba.

Компанията ще се стреми към постигане на споразумения за доброволно пенсиониране на сътрудниците, тъй като очаква да понесе непредвидени загуби от около 100 млрд. йени, или 646 млн. долара - за специални допълнителни пенсионни плащания и обезщетения за преместване на персонала в резултат на съкращаването на фонда за заплати. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: