YouTube планира да създаде своя собствена метавселена

YouTube планира да създаде своя собствена метавселена Снимка: ferra.ru

И да използва NFT

Неотдавна представители на YouTube подробно разказаха за плановете си за 2022 година в областта на блокчейна и метавселената, заявявайки, че услугата ще бъде в състояние да използва нови технологии за намаляване на мошеничествата в бързо разрастващия се пазар на дигиталното изкуство и да предложи по-социален опит в преглеждането на игровия контент.

За това съобщи Reuters.

"Предоставянето на феновете на проверяем начин за владеене на уникални видеоклипове, снимки, изкуство и дори опит от любимите им създатели може да стане привлекателна перспектива за създателите и тяхната аудитория", обясниха позицията си по отношение на NFT(non-fungible token - незаменим токен ) в YouTube.

YouTube също така отдава предпочитания на метавселена, която описва общи виртуални светове, където хората обикновено взаимодействат помежду си чрез аватари.

YouTube заяви, че все още няма солидни идеи, но една от версиите може да бъде да се предостави възможност на потребителите за съвместно гледане на видео в метасървър. Като цяло, в момента YouTube ще се съсредоточи върху видеоклипове, свързани с "игри, в които ще работим над това, да внесем повече взаимодействие в игрите и да ги направим по -живи", се казва в скорошен блог.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: