Дойче банк отчита нетна загуба от 77 милиона евро за второто тримесечие на 2020 г.

Дойче банк отчита нетна загуба от 77 милиона евро за второто тримесечие на 2020 г. Снимка: The Chain Bulletin

Банката заяви, че е увеличила значително провизиите си за инвестиционни банки, за да отразява очакваното въздействие на коронавирусната пандемия.

Това бележи значително подобрение от загубата на банката от 3,2 млрд. евро за същия период на миналата година вследствие на масово преструктуриране и надминава собствените консенсусни оценки за 133 млн. евро нетна загуба. Анкетирани от Reuters анализатори са прогнозирали нетна загуба от 182,9 млн. евро.


Германският кредитор отпусна резерви за кредитни загуби от 761 млн. евро спрямо 506 млн. през първото тримесечие и заяви, че е увеличил значително провизиите за инвестиционните си банки, за да отрази очакваното въздействие на пандемията от коронавирус. Тази цифра потвърди целогодишните насоки на банката за 35-45 базисни пункта кредити.


В доклада си за приходите банката твърди, че усилията й за преобразуване вървят по план, като разходите за лихви са намалели с 23% на годишна база до 5,4 млрд. евро. Сега Deutsche очаква, че приходите за цялата година ще бъдат „по същество линейни", предлагайки малко по-оптимистични насоки от предишните прогнози.


В предизвикателната среда увеличихме своите приходи и продължихме да намаляваме разходите и сме на път да изпълним всички наши цели - казва в изявление изпълнителният директор Кристиан Шевинг. - Това ни позволи да компенсираме повече от по-високата провизия за кредитни загуби и да останем печеливши, като същевременно подкрепяме клиентите при трудни условия.“

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: