Грузия: Дистанционна работа за дългосрочни посетители

Грузия: Дистанционна работа за дългосрочни посетители Снимка: Pixabay

Грузия обяви нова визова програма, насочена към хората със свободни професии, т.нар. фрийлансъри, работещи дистанционно.

В Грузия има всичко – от средновековни замъци до величествени планини и скалисти плажове – и нейните великолепни пейзажи могат да се превърнат във вашия нов офис.

Обявената програма е част от плана за възобновяване на страната и има за цел да подпомогне туристическата индустрия, която понесе тежък удар заради пандемията от коронавирус. Програмата е предназначена за тези хора, които имат интерес да останат в Грузия за период, по-дълъг от шест месеца.

Заинтересованите ще трябва предварително да попълнят онлайн заявление и да получат документи за потвърждение. Те ще включват застраховка за пътуване, удостоверение за работа и лична информация. Очаква се съвсем скоро Министерството на икономиката на Грузия да пусне на сайта си онлайн приложението. След пристигането си кандидатите за работа се очаква да останат под карантина 14 дни на свои разноски.

 

„Грузия има имиджа на безопасна страна от гледна точка на разпространението на вируса и ние искаме да използваме тази възможност. Говорим за отваряне на границата по начин, който да защити здравето на нашите граждани, но, от друга страна, да доведе в Грузия граждани на всички страни, които имат желание да работят отдалечено“, каза Натя Търнава, министър на икономиката на Грузия, за Agenda.ge, новинарския сайт на правителството.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: