Близо 250 000 бежанци от Донбас и Украйна са влезли в Русия

Близо 250 000 бежанци от Донбас и Украйна са влезли в Русия Снимка: eadaily.com

По последни данни на ООН над 2,5 милиона души са напуснали Украйна след началото на военната операция. Основният поток от бежанци пристига в Полша - в нея са влезли над 1,5 милиона души.

Ръководителят на Министерството на извънредните ситуации на Русия Александър Чуприян съобщи, че на 14 март 250 хиляди бежанци са пристигнали в Русия от Украйнаи Донбас. Евакуацията на жителите на Донецк и Луганск започна на 18 февруари, съобщава "Коммерсантъ".

"Почти 250 хиляди бежанци вече са влезли в страната ни. Те са разположени в 31 субекта на Руската федерация", заяви Чуприян по време на съвещанието на "Единна Русия".

По-рано правителството прие постановление, в което по региони е разписано разпределението на 95 909 бежанци от Донецката и Луганската народни републики. Най-много бежанци ще бъдат изпратени във Воронежка област, Краснодарския край и Крим.

По последни данни на ООН над 2,5 милиона души са напуснали Украйна след началото на военната операция. Основният поток от бежанци пристига в Полша: там са влезли над 1,5 милиона души.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: