Лаптопите остават в миналото: какво ще ги замени?

Лаптопите остават в миналото: какво ще ги замени? Снимка: jarcomputers.com

Техническият директор на Google Рич Майнер смята, че продажбите на таблети ще надхвърлят продажбите на лаптопи "в не толкова далечното бъдеще".

Експертът се позовава на данни, които свидетелстват, че интересът към таблетите възниква преди пандемията от COVID-19 в края на 2019 г. Популярността на устройствата продължава да расте благодарение на разработването на нови клавишни периферни джаджи, софтуерни и хардуерни обезпечения - разработките на външни производители спомагат за превръщането на таблетите в инструменти за създаване, а не само за ползване на съдържание.

За това съобщава порталът Нi-tech.

Друга причина за популярността на таблетите е, че те могат да бъдат "много функционални и по-евтини от лаптопите", цитира думите на Майнер The Verge. Това подтиква Google да започне разработването на Android 12L OS, за да оптимизира системния потребителски интерфейс за използване на сгъваеми устройства и джаджи с голям екран.

Майнер предлага на разработчиците да разгледат своите приложения и да обмислят използването на инструменти, създадени от Google за подобряване на поддръжката на таблети или дори за изграждане на приложения, насочени изключително към пазара на таблети.

Експертът посочва данни за продажбите за 2020 г., които показват, че покупките на таблети всъщност са започнали да се доближават до броя на доставките на лаптопи. 

"Мисля, че в някакъв момент в не толкова далечното бъдеще ще има пресечна точка, след което в света ежегодно ще се продават повече таблети, отколкото лаптопи. Мисля, че след като преминем тази точка, процесът вече никога няма да може да се върне назад", добавя той.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: