Обществена поръчка за над 24 хиляди таблета обяви образователното министерство

Обществена поръчка за над 24 хиляди таблета обяви образователното министерство Снимка: МОН

Устройствата ще са за обучение от разстояние в електронна среда

Министерството на образованието и науката (МОН) обяви обществена поръчка за закупуване и доставка на 24 500 таблета за обучение от разстояние в електронна среда, съобщиха от пресцентъра на образователното министерство. Устройстват ще бъдат с операционна система Android и ще са подходящи за оборудване с карти за безжичен интернет. През миналата година МОН даде възможност на директорите да купуват такива карти с реализираните икономии от бюджетите на училищата.

След решението на правителството от началото на тази седмица за осигуряване на допълнително финансиране МОН вече поръча 15 500 преносими компютри, таблети с Windows и хромбуци по действащи договори. Очаква се те да стигнат в училищата до началото на учебната година. С таблетите по обявената днес обществена поръчка ще се покрият изцяло заявените от училищата потребности от допълнителни устройства.

Откритата днес процедура е с прогнозна стойност 4,5 млн. лв. без ДДС. Документи за участие в нея се подават до 25 август т.г. Очаква се договорите за доставка и поддръжка да бъдат сключени до края на септември, а таблетите да бъдат доставени в училищата през октомври.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: