Полицията в Нова Зеландия се опита да разпръсне митинг с песните Baby Shark и Macarena

Полицията в Нова Зеландия се опита да разпръсне митинг с песните Baby Shark и Macarena Снимка: bbc.co.uk

Протестиращите започнаха да припяват, а Джеймс Блънт, чиято песен You're Beautiful също бе използвана срещу демонстрантите, е готов да предостави на полицията по-силно "оръжие".

В Уелингтън, столицата на Нова Зеландия, се проведе митинг против задължителната ваксинация срещу коронавирус. Полицията неуспешно се опита да разпръсне протестиращите с помощта на музикални хитове, които мнозина смятат вече за досадни и омръзнали на публиката, съобщават BBC и Associated Press.

На правоохранителните органи им се наложи да използват необичайните методи за разпръскване, след когато демонстрантите събориха палатковия лагер край сградата на парламента и не го напуснаха в течение на една седмица. Силовиците започнаха да пръскат с вода митингуващите, но те изкопаха своеобразни улуци, за да пренасочат потоците.

Тогава полицията пусна музика чрез високоговорителите. Сред звучащите песни бяха популярната детска песен Baby Shark, Macarena, You're Beautiful на Джеймс Блънт, "Пусни и забрави" от филма "Ледено сърце" и песента My Heart Will Go On от филма "Титаник".

Демонстрантите изобщо не се уплашиха от това: те започнаха да пеят и танцуват в ритъма на композициите. Освен това протестиращите в отговор започнаха да изпълняват други известни песни, като например We're Not Gonna Take It на група Twisted Sister.

Джеймс Блънт в своя Twitter шеговито призова полицията в Нова Зеландия да го уведоми, ако песента му не работи за отблъскване на демонстрантите, за да им предостави "по-силно оръжие".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: