Нова Зеландия е обявена за най-добрата страна за активен туризъм

Нова Зеландия е обявена за най-добрата страна за активен туризъм Снимка: https://pixabay.com/

Нова Зеландия е обявена за най-добрата страна за активни пътешественици, според услугата за онлайн резервации на ваканции Hipcamp

Нова Зеландия, Норвегия и Австралия са обявени за топ дестинации за екологични и активни пътешественици. Това стана известно от резултатите от проучване на онлайн услугата за резервации на ваканции Hipcamp.

Така първото място в класацията зае Нова Зеландия с най-добри показатели за привлекателност на природни ресурси, зелени площи и чист въздух. На следващия ред са Норвегия, Австралия, която затваря челната тройка, на второ място след Китай по отношение на броя на местата в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Четвъртото място е за Австрия, която има най-високо ниво на заявки за търсене в интернет на туристически и природни забележителности, а пето - Исландия. На шесто място е друга европейска държава - Испания, а на седмо - Коста Рика. Първите 10 дестинации за любителите на активен отдих включват Португалия, Канада и Швейцария.

Страната с най-стабилна екология е Швейцария, Финландия с най-чист въздух, Словения е с най-много паркове и зелени площи и Люксембург с най-висок процент защитени природни територии.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: