Lego вече няма да прави конструктори „за момчета“ и „за момичета“

Lego вече няма да прави конструктори „за момчета“ и „за момичета“ Снимка: Lise Aserud/AP

Lego, един от най -големите производители на играчки, обяви, че възнамерява да премахне половите стереотипи в своите конструкторски комплекти

Lego взема това решение след глобално проучване, според констатациите на което отношението към игрите и бъдещата кариера при момчетата и момичетата не е еднакво.

Изследователите са установили, пише Guardian, че момичетата са по-ентусиазирани и уверени в играта с различни играчки на компанията, докато момчетата не са много склонни да вземат конструктори, които са произведени за момичета, притеснени, че ще им се присмеят. Родителите на момчетата споделят тези притеснения.

Директорът на компанията, провела изследването за Lego - Мадлен Ди Нонно заяви, че родителите на момчетата са дори по-притеснени от децата си поради евентуални подигравки.

Причината е, че поведението, свързано с мъжкото начало, се оценява по-високо в обществото. Докато хората не разберат, че „женското“ поведение е също толкова ценно и важно, тези нагласи сред родителитеи децата ще продължат“, казва Ди Нонно.

В проучването са участвали приблизително 7000 родители и деца на възраст от 6 до 14 години от Русия, Китай, Чехия, Япония, Полша, САЩ и Великобритания.

„Работим, за да направим нашите комплекти по -подходящи както за момчета, така и за момичета“, казва Джулия Голдин, маркетинг директор в Lego Group

„Смята се, че момчетата играят по-често с Лего. Но ние имаме продукти както за момчета, така и за момичета “, казва Голдин.

Според нея Лего вече няма да прави разлика между продуктите „момчета“ и „момичета“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: