Най-богатият човек в света нае учени, за да разработят "лекарство против смърт"

Най-богатият човек в света нае учени, за да разработят "лекарство против смърт" Снимка: ferra.ru

Изследователите се фокусират върху стволовите клетки

Основателят на интернет гиганта Amazon Джеф Безос събира екип от водещи учени, които да работят върху технологиите за безсмъртие, съобщава Futurism.

Стана известно, че милиардерът инвестира парите си в стартъп, наречен Alto Labs. Неотдавна към проекта бе привлечен Хал Барън (Hal Barron), бивш главен научен сътрудник на фармацевтичния гигант GlaxoSmithKline. 

Стартъпът се занимава с проблемите на стареенето. Освен Барън в него влизат д-р Шиня Яманака (Shinya Yamanaka), носител на Нобелова награда за медицина за 2012 г. за работата му в областта на изследванията на стволови клетки, а също и Дженифър Дудна (Дженифър Doudna), лауреат на Нобелова награда за 2020 г. в областта на химията - за ролята й в разработването на инструмент за редактиране на гените CRISPR.

При започване на проекта стартъпът получава повече от $ 3 млрд. Средствата ще бъдат изразходвани за изучаване на репрограмирането на клетките - процес на връщане на зрели специализирани (соматични) клетки в състояние на индуцирани плурипотентни стволови клетки.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: