В Испания домашните животни бяха признати за законни членове на семейството

В Испания домашните животни бяха признати за законни членове на семейството Снимка: https://pixabay.com/

Освен това животните ще бъдат класифицирани като истински разумни същества, а не като обекти

Испания призна домашните животни като законни членове на семейството. Отсега те ще имат реална лична карта, която ще се вписва в националната база данни.

Освен това животните ще бъдат класифицирани като истински разумни същества, а не като обекти.

Документът бе подкрепен от собствениците на домашни любимци.

Сега при разводите съдът, както и при децата, ще реши кой е по-добре да се грижи за домашен любимец. Котка или кученце ще отиде при този, който е финансово обезпечен. И ще бъде по-сложно да се откажете от животни и да ги изхвърлите на улицата“, се казва в съобщението.

Също така съдилищата при развод могат да ограничат родителите да виждат децата си, ако се окаже, че са малтретирали домашните си любимци, пише El Pais.

Домашните любимци вече могат да бъдат включени в завещанията. Ако няма завещания, те ще бъдат прехвърлени на наследниците, на административния орган или на центъра, който се занимава с изоставени животни. Ако никой от наследниците не желае да поеме попечителството над животното, може да го прехвърли на трето лице за грижи и закрила.

Актуализираното законодателство също така гласи, че ако някой намери изгубено животно, то трябва да бъде предадено на собственика или лице, което се грижи за него, освен ако няма признаци на злоупотреба или че животното е било умишлено изоставено. В този случай ще е необходимо да се докладва това на съответните органи.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: