Рискът да не се спазват правилата

Рискът да не се спазват правилата Снимка: elpais.com

Мнозина протестират срещу налаганите предпазни мерки в условията на пандемията, но понякога нарушаването им води до необичайни резултати.

Освен всички вреди, които причини, Covid-19 направи хората по-безлични и неразпознаваеми зад маските. Може би затова нарушаващите правилото се забелязват лесно и привличат внимание. Полицията в Полша арестува осъден за убийство, когото издирва от 20 години. Бил е спрян при рутинна проверка, защото не е носил маска, но бързо е бил идентифициран, след като снимката му две десетилетия виси във всяко полицейско управление в страната, пише Euronews.

Варшавската полиция съобщи, че е задържала 45-годишния беглец в магазин североизточно от столицата.

„Субектът беше спрян от полицията в квартал Беляни, защото нямаше маска“, казва заместник главният инспектор Елвира Козловска за AFP.

Мъжът вече е транспортиран в затвор, където трябва да излежи 25-годишна присъда за убийство. Полската полиция не предостави повече подробности.

Според последните антикоронавирусни ограничения, маските за лице са задължителни във всички магазини в Полша. Не е ясно дали укриващият се не го е знаел, или е изразил позицията си към мярката, но така или иначе, разкриването и залавянето му най-сетне е факт.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: