Пандемията засегна сериозно бизнеса с електроника на Sony

Пандемията засегна сериозно бизнеса с електроника на Sony

® Unsplash


Акциите на японския гигант за електроника и развлечения Sony паднаха с близо 4% надолу в четвъртък, ден след изявлението на компанията, в което обяви, че има възможност оперативните ѝ печалби да паднат с 30% или повече през настоящата фискална година.

Коронавирусът засегна силно бизнеса с електроника на Sony, като същевременно даде тласък на някои от предлаганите от компанията развлечения, към които хората се обърнаха, докато стояха затворени у дома.

Но филмовите и музикалните продукти на компанията не са достатъчни, за да компенсират щетите, които пандемията е нанесла. Компанията отчита 57% спад на оперативните печалби, като е постигнала едва 35,4 милиарда йени за трите месеца до март – както се посочва в доклада за приходите ѝ, публикуван тази сряда.

Годишната оперативна печалба на Sony е спаднала с 5% – до 845,5 милиарда йени спрямо предходната година.

Някои от новите филмови и музикални продукти на компанията бяха засенчени заради пандемията и продажбите на билети страдат, тъй като кината остават затворени. Щетите са компенсирани от повишения стрийминг, казват от компанията, като приходите от музикалния и филмовия ѝ сегмент нарастват от година на година.Прочетете още за:
Sony бизнес компании

  0 
  0