Затварянето на заводи в Испания ще струва на Nissan 1,5 милиарда евро

Затварянето на заводи в Испания ще струва на Nissan 1,5 милиарда евро

® pixabay

Затварянето на заводи в Барселона може да струва на Nissan 1,5 милиарда евро. Според Reutrers тази сума е почти два пъти по-висока от първоначалната оценка на ръководството на компанията, която планирашe да вложи около 800 милиона евро за оптимизация.

Японският производител обяви намерението си да напусне столицата на Каталуния, като миналата седмица затвори три предприятия и уволни около 3 хиляди местни служители, обяснявайки тези действия с актуализираната стратегия на компанията.

Тя предполaга изместване на приоритетите от Европа към Япония, Китай и САЩ. Освен това японският концерн обяви затварянето на две руски фабрики, които произвеждаше бюджетната марка Datsun.

Решението на Nissan да затвори испанските предприятия предизвика силна вълна на недоволство сред профсъюзите и в правителството. Според експерти, поради трудната икономическа ситуация на фона на пандемията от коронавируса, Мадрид ще направи всичко, за да убеди японския автомобилен производител, че пребиваването в страната ще бъде по-изгодно, отколкото напускането.


Прочетете още за:
Nissan заводи

  0 
  0