Все повече собственици на смартфони преминават към по-достъпни модели

Все повече собственици на смартфони преминават към по-достъпни модели

® ixbt.com

Търсенето на евтини смартфони е нараснало в световен мащаб.

Търсенето на достъпни смартфони днес е много високо. Според анализаторите на IDC мобилните устройства, които струват по-малко от 400 долара, заемат 73% от световните доставки на мобилни телефони през 2020 г.


Най-много през второто тримесечие на тази година потребителите са предпочели джаджи с цена от $ 100 до $ 400, което позволи на тази ценова категория да заеме 60% от световния пазар на смартфони. Най-активно такива устройства са се купували в Латинска Америка, Близкия изток, Централна и Източна Европа, Африка и Азиатско-Тихоокеанския регион.

 

Интересното е, че в САЩ, където по-рано потребителите не икономисваха особено от покупката на смартфони, търсенето на достъпни устройства с цена до $ 200 е нараснало от 20% до 27%.

 

На средния ценови сегмент, който варира от $ 400 до $ 600, се падат 11,6% от доставките. В края на второто тримесечие на тази година той е нараснал с 4%. Най-активно такива смартфони са закупени в Китай, където делът им се е увеличил от 8% на 21%.

 

Анализаторите прогнозират, че търсенето на модели с цена от $ 100 до $ 400 ще продължи да нараства, тъй като потребителите все повече предпочитат по-достъпни устройства. Смартфоните с 5G мрежа ще стават все по-популярни, като средната им цена през 2024 г. ще бъде около $ 465.

 

 Прочетете още за:
достъпни смартфон цени

  0 
  0