Водещи банки дават виртуални уроци за кариера във финансите

Водещи банки дават виртуални уроци за кариера във финансите

® Photo by Campaign Creators on Unsplash

Водещи банки предлагат на млади специалисти онлайн уроци в банковия и финансовия сектор с цел да подпомогнат развитието на кариерите им, последвано от евентуално наемане на работа.


Миналата седмица Citi Asia Pacific приключи двуседмичното си виртуално набиране на кадри за безплатен онлайн курс, който ще даде на около 4000 студенти от 500 университета познания в различни екипи и операции. Това е най-новото от редица програми за онлайн обучение, предназначени да дадат на студентите и новите специалисти идея за кариера в областта на финансите.


HSBC, Standard Chartered, UBS, Deutsche Bank и Mizuho са сред големите банки, които стартират напълно виртуални стажове и допълнително специализиране за висшисти за първи път тази година като ход, който сигнализира за желанието на индустрията да възприеме съвременни начини на работа.


Курсовете обикновено включват комбинация от електронно обучение, проекти за решаване на проблеми, мрежови и менторски схеми. За първи път тази година HSBC ще предлага и нови сесии в областта на зелените финанси, бъдещето на банковото дело и на жените в банковото дело.


Този постоянен ангажимент към нашата стажантска програма, въпреки настоящата среда, е не само правилното нещо, но също така гарантира, че бъдещата ни работна сила е готова да приеме дигитално състояние на работа“, каза Мелиса Анжерсън, ръководител на ранните кариери в Standard Chartered.


Standard Chartered, който прие 300 кандидати от 15 пазара за своята глобална програма за стаж, очаква 60% от пазарите да проведат курса изцяло онлайн. Останалите - а именно тези в Голям Китай и Северна Азия - ще изпитат „хибриден модел“, съчетаващ физически и виртуални елементи. Участниците в пет-шестседмичния курс ще получат равностойното възнаграждение за традиционния 10-седмичен стаж.


Освен че предлагат онлайн схеми за обучение, няколко от банките също поеха ангажимент да наемат новите висшисти.


Standard Chartered се ангажира да постави всички свои висшисти през 2019 г. в роли на пълен работен ден в края на програмите си, като 500 позиции ще бъдат предоставени предимно на стажанти през 2020 г. През тази година планира да наеме 280 специализанти в Сингапур и Хонконг по отделна инициатива.


UBS се ангажира да обучава и наема 300 специализанти в Сингапур през следващите 18 месеца. Първите около 150 ще се присъединят през октомври по програма за обучение 60/40, с още два приема през пролетта на 2021 г. и есента на 2022 г.


Междувременно курсът на Академията на Дойче Банк също ще предложи на студентите в предпоследната година на обучение да се запознаят с банкирането. Дву-тридневният курс, който предлага съвети за създаване на CV и провеждане на интервюта, както и възможност за разговор със студентите, се провежда в Китай през август и в Хонконг през септември.


Стремежът за набиране на персонал идва, тъй като големите фирми заявиха, че активно работят за разнообразяване на персонала си.Прочетете още за:
банки работа студенти

  0 
  1