Гигантът Intel праща неваксинираните си служители в неплатен отпуск от април

Гигантът Intel праща неваксинираните си служители в неплатен отпуск от април Снимка: https://pixabay.com/

Американската корпорация Intel, един от водещите световни производители на полупроводници, обяви пред служителите си, че от април тези, които не се ваксинират срещу коронавирус или потвърдят медицински или религиозен отказ да се ваксинират, ще трябва да вземат неплатен отпуск

Това съобщава The Oregonian. Мениджърът по човешки ресурси на Intel Кристи Памбианчи в писмо до служителите на 7 декември им напомни, че трябва да се ваксинират или да оформят отказ до 4 януари. Тези, които се откажат, ще трябва да си правят тестове за коронавирус веднъж седмично, независимо дали работят дистанционно или в офиса. Неваксинираните няма да бъдат уволнени, но от април могат да бъдат пратени в неплатен отпуск за поне три месеца.

Компанията се позовава на заповед на правителството на САЩ, която изисква от федералните изпълнители да ваксинират напълно всички свои служители до 18 януари 2022 г., с изключение на тези с медицински показания или тези, които отказват да ваксинират поради религиозни убеждения. През декември окръжен съд в Джорджия блокира заповедта, а   правителството   оспорва.

Intel, въпреки разпореждането на съда, реши да остави корпоративната си политика за ваксиниране непроменена и продължава да наблюдава делото. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: