Пиян японски чиновник загуби флашка с данните на всички жители на града

Пиян японски чиновник загуби флашка с данните на всички жители на града Снимка: pikist.com

За щастие устройството е намерено

Японските медии разказаха за куриозна ситуация: служител на държавна подизпълнителна фирма на администрацията на град Амагасаки в Япония се напи и загуби флаш устройство с личните данни на всички жителите.

За това съобщава TJ.

Става впрос за служител на компанията Biprogy. Администрацията на град Амагасаки възлага на фирмата да организира плащания във връзка с пандемията от коронавирус. За целта на флаш устройство са събрани имената, датите на раждане, номерата на банковите сметки и информация за платените данъци на всичките 460 хиляди души – жители на града. За щастие, данни са били зашифровани, освен това е била зададена парола. Поне така твърдят властите.

Служителят трябвало да отнесе флашка от офиса в Амагасаки до офис в град Осака. След работа мъжът решава да се отбие в ресторант и да пийне заедно с трима свои колеги. Вечерта завършва с това, че мъжът заспива на улицата. На сутринта той открива, че чантата с флаш устройството е изчезнала.

Ден по-късно устройството е намерено. Полицейските служители минават по маршрута на пияния служител и виждат чантата в място, разположено на километър от ресторанта.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: