Правителството одобри меморандум в областта на изкуствения интелект

Правителството одобри меморандум в областта на изкуствения интелект Снимка: https://pixabay.com/

Правителството одобри меморандум между министерството на иновациите и растежа на България и корпорация „Интел" в областта на изкуствения интелект

Министерският съвет на Република България прие Решение за одобряване на проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на иновациите и растежа на Република България и Корпорация Интел", Съединени американски щати.  

Меморандумът ще подпомогне развитието на двустранното сътрудничество между Република България и „Интел" в областта на изкуствения интелект.  

В документа се предвижда чрез програмите Intel® Digital Readiness да се създаде партньорство с правителството, академичните среди и заинтересованите страни от индустрията. След подписване на допълнително, правнообвързващо споразумение, Министерството на иновациите и растежа и „Интел" ще могат да стартират, внедрят и изпълняват програмата Intel® AI for Youth (Интел®ИИ за младежи) в България, за което проактивно ще комуникират и ще създават осведоменост сред целевите аудитории (напр. ученици, студенти, учители и академични институции).  


Корпорацията „Интел" ще обучава и сертифицира учители и ментори от България.  

Министерството на иновациите и растежа ще осигури капацитет за управление на проекти чрез местни изпълнителни органи (публични или частни). То ще осигури и водещи лектори от България за първоначалното обучение по изкуствен интелект, предоставено от „Интел", които ще бъдат лидери на бъдещите модели на обучение. 
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: